Een werknemer met autisme is te vinden in elke denkbare sector. Daarom is het als werkgever, collega en leidinggevende belangrijk om te weten hoe goed hiermee om te gaan. BijdeHand Zorg helpt je daarom graag bij het beter begrijpen van elkaar. Zo zijn sterke punten die vaak in verband worden gebracht met autisme onder andere: oog voor detail, resultaatgerichtheid, analytisch denken, eerlijkheid, loyaliteit en technisch inzicht. Aan de andere kant zien we vaak dat het omgaan met veranderingen, de sociale contactafname en afstemming met collega’s op een heel andere wijze, soms wat moeizame wijze, verloopt. Met behulp van onze begeleiding zorgen we voor een prettige werkplek voor al jouw werknemers.

De ondersteuning van een werknemer met autisme

Vaak verwerkt een werknemer met autisme informatie en prikkels op een andere wijze dan collega’s. Daarom is het noodzakelijk om de leidinggevenden, of teamleden, beter te laten begrijpen hoe deze prikkelverwerking plaatsvindt en welke invloed dit op de persoon heeft. Met dat inzicht kan er proactief worden gehandeld. Zo voorkom je dat je geregeld met elkaar om de tafel moet zitten om zogenaamde ‘brandjes te blussen’. Met deze triadische aanpak ondersteunen we jouw organisatie en werken we met de directe omgeving van de medewerker met autisme. Dit verschilt wezenlijk van een jobcoachtraject waarbij het vaak vooral de werknemer met autisme zelf is, die aan de slag moet met zichzelf. Een korte inzet op inzicht en begrip is dan ook vaak voldoende.

Aan de slag voor een betere werkomgeving

Onze consultants met expertise op het gebied van autisme en werk ondersteunen jouw organisatie graag. Dit doen wij met behulp van een stevig fundament, begrip en draagkracht op verschillende werkniveaus. Wil je meer weten over onze begeleiding en training? Neem dan contact met ons op via 0493-795072 of stuur een e-mail naar info@bijdehandzorg.nl. Wij geven je graag advies om jouw werknemer(s) met autisme een prettige werkomgeving te bieden.