Bij deze vorm van begeleiding maken wij onderscheid tussen het volgende:

Get Connected!
Een keer in de maand en in de schoolvakanties organiseren wij activiteiten om met anderen in contact te komen en te blijven. Een tot twee keer per jaar gaan we op bivak naar de Ardennen en logeren we bijv. een midweek in een blokhut. Zowel tijdens de activiteiten eens per maand als tijdens de begeleide vakanties  kan gewerkt worden aan tal van andere persoonlijke doelen, zoals: samenwerken, spanning reduceren, grenzen stellen en bewaken, afstemmen op de behoeften en wensen van anderen etc.

Woensdagmiddaggroep (+/- van 14 t/m 18 jaar)
Iedere woensdagmiddag is er een programma voor de deelnemers. Het programma wordt afgestemd op de persoonlijke doelen van de deelnemers. Er is o.a. aandacht voor de zelfredzaamheid van de deelnemers in het dagelijks leven, gericht op thema’s rondom fysieke gezondheid, financiën en administratie, verzorging etc. Hierbij is aandacht voor de transfer naar de thuissituatie.

Jongerencafé
Het Jongerencafé vindt een keer per maand plaats op vrijdagavond. We organiseren activiteiten die gericht zijn op het aangaan en onderhouden van contact met anderen. We gaan bijvoorbeeld naar een terras of café, organiseren een relax of poolavond etc. Buiten gezelligheid biedt deze avond je de mogelijkheid om in een ontspannen setting aan verschillende vaardigheden te werken, die in andere sociale situaties zinvol kunnen zijn.

Jongerencafé 18+
Tijdens het Jongerencafé 18+ kun je zelf ervaren hoe het is om een avondje uit te plannen, onder begeleiding van BijdeHand Zorg. Wat is er in de omgeving te doen? Hoe zoek ik contact met mensen die misschien wel mee willen? Hoe kom ik op de plek van bestemming? Wij helpen je, waar nodig, bij het zetten van deze stappen.

Wil je meer informatie over een of meerdere van bovenstaande vormen van groepsbegeleiding of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.