Tijdens de NVA Autismeweek vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme jaarlijks extra aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land.

Aan de hand van het, door de NVA gekozen, thema van de autismeweek organiseren wij in deze week een interessante activiteit, waardoor wij extra aandacht vragen voor mensen met autisme.

Een terugblik op de vorige NVA Autismeweek

Het thema van de NVA Autismeweek van 31 maart t/m 7 april 2018 was ‘Luisteren naar autisme’. Om te leren begrijpen welke invloed autisme op het kind, de partner of de cliënt kan hebben, kregen ouders, partners, opa’s, oma’s, consulenten, opvoedondersteuner, opvoeders en leerkrachten de kans om dit deze week te ervaren.

Mensen met autisme begeleiden, begint met autisme te begrijpen. ‘Het’ autisme bestaat immers niet.

In een korte bijeenkomst kon nader kennis worden gemaakt met een paar elementen uit het Autisme Belevingscircuit. Aanwezigen konden ondervinden en beleven door te voelen, ruiken, proeven, horen en zien hoe onze cognitie betekenis geeft aan waarnemingen en hoe dat anders in zijn werk gaat bij autisme.

Naderhand ontvingen zij een goodiebag met interessant naslagmateriaal.

Het waren stuk voor stuk zeer geslaagde bijeenkomsten waarmee we weer een beetje hebben bijgedragen aan een meer autismevriendelijke wereld!

Hieronder wat sfeerimpressies van de Autismeweek 2018:

Volgt nog.