Autismebegeleiding

/Autismebegeleiding
Autismebegeleiding2022-07-15T07:32:36+00:00

Gespecialiseerd in begeleiding aan personen met autisme

Divers aanbod van begeleiding

Op dit moment geen wachtlijst

BijdeHand Pedagogisch en Autisme BegeleidingsCentrum biedt onder meer autismebegeleiding aan mensen met autisme in de omgeving van Deurne. Wij voorzien autismebegeleiding met als doel het zelfstandiger en zelfredzamer maken en het verlagen van het stressniveau. Ook helpen wij de doelgroep met het herkennen van hun hulpvraag in een bepaalde situatie en reiken wij handvatten aan op welke manier, op welk moment en aan welke persoon deze hulpvraag het beste kan worden gesteld.

Vraag naar onze behandelingen

Autisme in je omgeving? Ook voor jou is er autismebegeleiding

Ook wanneer iemand in je omgeving autisme heeft, kun je ongetwijfeld wat begeleiding van een autismecoach gebruiken. Misschien heb je vragen over hoe je met bepaalde situaties omgaat of hebben mensen in je omgeving vragen over het omgaan met jouw kind of partner met autisme. Verder is autisme vaak lastig te begrijpen voor mensen in de nabije omgeving, zoals het gezin, de sportvereniging of klasgenootjes. Wij helpen je ook graag bij het ontlasten van het gezin. Wanneer een van je gezinsleden autisme heeft, helpen wij hem of haar graag met het aanleren en toepassen van sociale vaardigheden, zodat autisme een minder grote wissel trekt op het gezin. Hierbij kan autismebegeleiding door een specialist van grote waarde zijn.

Verschillende soorten autismebegeleiding

BijdeHand Zorg biedt verschillende soorten begeleiding aan mensen met autisme in Deurne. Vanuit ons centrum in Deurne bieden wij begeleiding aan mensen met autisme uit de Kempen, de Peel, zoals Asten, maar ook andere plaatsen in deze omgeving. Ook een deel van Noord-Limburg (onder andere de regio Venray en Venlo) hoort bij ons werkgebied. Wij bieden individuele begeleiding. Daarnaast bieden wij ook groepsbegeleiding, waarbij de nadruk ligt op participatie in de samenleving, vergroten van de zelfredzaamheid, ontwikkelen van sterke kanten en het herkennen van wellicht minder sterke kanten. Ook bieden wij ondersteuning voor ouders van kinderen met autisme. Daarnaast doen wij dit ook voor begeleiders van personen met autisme. Voor een begeleidingstraject bij BijdeHand Zorg heb je een indicatie nodig van de gemeente. We ondersteunen je ook graag bij het aanvragen hiervan. Heb je verdere vragen over de autismebegeleiding die wij aanbieden? Dan kun je bellen naar 0493-795072 of stuur een e-mail naar info@bijdehandzorg.nl.

Natuurlijk kunt u contact met ons opnemen bij vragen. Dit kan telefonisch of via de mail.

0493-795072
info@bijdehandzorg.nl

Adres
Sint Jozefstraat 30
5753 AV Deurne